Autoverzekering? Denk ook aan uw passagiers!

Uw auto heeft u uiteraard goed verzekerd. Maar hoe zit het met de passagiers en de bezittingen die u aan boord heeft? Als die 'beschadigd' raken, kunt u geen beroep doen op uw autoverzekering.

Vier vrienden in een auto
Nieuws
Datum: 05-08-2024

Zelfs als die schade buiten uw schuld om ontstaat, is het vaak lastig of zelfs onmogelijk om de kosten ervan te verhalen. Een kleine schade is vaak nog wel te overzien. Maar wat als het om een serieus bedrag gaat, omdat er voor duizenden euro's bagage of andere dure spullen verloren gaan? Of als één van uw passagier letselschade heeft?

Hier komen de ongevallen inzittendenverzekering en de schadeverzekering inzittenden in beeld. Maar welke van die twee moet u kiezen?

Hoe zit het bij letselschade?

Letselschade kan dan variëren van een kleine verwonding tot blijvende invaliditeit en zelfs overlijden. Een ongevallen inzittendenverzekering biedt in zo'n situatie financiële steun door een vast bedrag uit te keren als een inzittende van uw auto lichamelijk letsel oploopt. De schuldvraag speelt hierbij geen rol.

Meer zekerheid bij schade

Een schadeverzekering inzittenden is over het algemeen iets duurder, maar wel veel uitgebreider. Deze aanvullende verzekering dekt naast letselschade namelijk ook schade aan bagage en persoonlijke bezittingen. Verder wordt de werkelijk geleden schade vergoed, wat u nog meer zekerheid biedt.

Beste keuze

Welke verzekering de beste keuze is, hangt af van wat u belangrijk vindt. Heeft u vaak waardevolle spullen in de auto of wilt u zeker weten dat alle eventuele schade is gedekt? Dan is een schadeverzekering inzittenden waarschijnlijk de beste optie voor u. Wilt u vooral zekerheid bij letselschade? Dan is een ongevallen inzittendenverzekering wellicht voldoende.

Veilig op weg

Twijfelt u welke aanvullende autoverzekering het beste bij u past of heeft u een andere vraag over uw (aanvullende) autoverzekering? Als uw vertrouwde adviseur staan we altijd voor u klaar. Maak gerust een afspraak of stel uw vraag. Wij helpen u graag verder, zodat u én uw passagiers veilig en goed verzekerd op weg kunnen.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag