Hoe staat het met uw verzekeringskennis?

Doe de VerzekeringsQuiz!

Even een inboedelverzekering of opstalverzekering afsluiten. Het lijkt zo simpel, maar is dat ook zo? Ook op het oog eenvoudige schadeverzekeringen zijn soms ingewikkelder dan u denkt.

man met gek hoofddeksel en rare zonnebril en getekend ' ik heb een idee' lampje

Om u uit te dagen, hebben we de kleine VerzekeringsQuiz ontwikkeld. Wilt u weten hoe het met uw verzekeringskennis is gesteld? Doe 'm dan meteen, het kost maar een paar minuten van uw tijd. Beantwoord de onderstaande vijf vragen en zie meteen of u een expert bent!

Vraag 1

Op een heerlijk zomerse dag in de tuin laat u uw smartphone op het terras vallen. Die doet het daarna nog wel, maar er zit een grote scheur in het scherm. Wanneer kunt u deze schade claimen?

Vraag 2

Tijdens uw vakantie gaat het waterslot van uw splinternieuwe vaatwasser kapot en bij thuiskomst staat de hele keuken blank. Uw massieve, verlijmde parket is compleet kromgetrokken. Het lijkt wel een golvende zee! Kunt u de schade vergoed krijgen?

Vraag 3

Terwijl u niet thuis bent, trekt er een onverwachte zomerstorm over uw tuin en laat een ravage achter. De schutting tussen u en de buren is omgewaaid, uw dure loungeset is total loss, potten liggen in scherven op het terras en een boom is ontworteld. Krijgt u de totale schade vergoed?

Vraag 4

Door dezelfde storm heeft u ook waterschade in huis. De goot aan de achterzijde is overstroomd, waardoor er water naar binnen is gesijpeld en de muren opnieuw moeten worden gesausd of behangen. Dom, u had de goten ook eerder schoon moeten maken! Gelukkig heeft u een inboedelverzekering en een opstalverzekering. Vergoeden die de kosten?

Stel ons gerust uw vraag